The Three Musketeers

Postat 2011-09-25, 18:55:05 ● Biopremiärer 1 Kommentarer


Premiär: 30/9-2011
Regi: Paul W.S. Anderson
Genre: Action/Äventyr/Romantik
Speltid: 110 min
I rollerna: Logan Lerman, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson

Den unge D'Artagnan tillsammans med de forna legendarerna, de tre musketörerna, måste slås samman för att besegra en vacker dubbelagent och hennes ondskefulle kumpan för att de inte ska gripa den franska tronen och sätta Europa i krig.


Lista: Asiatiska tv-serier

Postat 2011-09-21, 23:49:18 ● Asiatiska tv-serier 1 Kommentarer
Detta inlägg är helt och fullt dedikerad till asiatiska tv-serier. Ni har kanske märkt att en hel del sådana inlägg kommit smygande emellan en och annan film. Därför tyckte jag att det kanske skulle vara roligt för er att se vilka mina erfarenheter är från fenomenet. Vem vet, ni kanske blir intresserade på köpet.

Första serien du såg:


Om jag minns rätt så var det Devil Beside You som introducerade mig till fenomenet. Det var något nytt och spännande och framför allt helt annorlunda än västerländska serier. Som en film, fast med en större bredd för karaktärerna att utvecklas på. Det fick mig att vilja ha mer.

Följer just nu:



Senaste serien du sett klart:


Baby Faced Beauty, som jag till en början älskade varje minut av och trodde att det skulle bli en av mina favoriter. På slutet av serien segade den ned och tempot kändes inte lika högt som från början. Dock fortfarande en väldigt bra serie att titta på.

Bästa serie:


Åh, svårt att bestämma mig eftersom det finns så många bra att välja mellan. Så det får nog bli en delad förstaplats på My Girlfriend Is A Nine-Tailed Fox och You're Beautiful. De är för övrigt skapade av samma filmförfattare, systrarna Hong Mi Ran och Hong Jeong Eun, vilket bara visar på att de är otroligt duktiga enligt min mening.

Sämsta serie:


The Best Friend Of Beautiful Anna. Hatade minsta minut av den. Klarade knappt att se klart första avsnittet. Se inte!

Skrattat mest av:


Protect The Boss. Jag vet inte vad jag riktigt ska ta vägen när ett nytt avsnitt visas. Det är så mycket awesome på en gång.

Gråtit mest av:


Det händer väldigt sällan att jag gör det till filmer och tv-serier, men The Painter Of The Wind hade sina stunder. Mun Geun Yeong kan verkligen visa äkta känslor!

Favorit genre:


Romantisk komedi. YAY!

Favoritskådespelerska/skådespelare:


Mun Geun Yeong alla gånger. Hon har förmågan att ändra personlighet helt och hållet beroende på vilken roll hon spelar, vilket i mina ögon skiljer en bra skådespelerska från en exeptionell.

Sämsta skådespelerska/skådespelare:

Wu Zun. Han kan inte agera och ändå får han så spela så många huvudkaraktärer! Vad är det för fel på människor?! Enda anledningen till att jag någonsin sett Hana Kimi där han är huvudkaraktär är för att Wang Dong Cheng spelade en sådan underbar bikaraktär att det var värt det.

Favoritmusik:

Still Thinking Of You från The Painter Of The Wind, Fox Rain från My Girlfriend Is A Nine-Tailed Fox, As Ever/Still från You're Beautiful och Momo från ToGetHer.

Karaktärer du gillat extra mycket:


Jeremy spelad av Lee Hong Gi i You're Beautiful
Hwang Tae Kyung spelad av Jang Geun Seok i You're Beautiful
Jin Xiu Ji spelad av Wang Dong Cheng i Hana Kimi
Goda Takeshi aka Momo spelad av Matsumoto Jun i You're My Pet
Dok Go Jin spelad av Cha Seung Won i Best Love
Gu Mi Ho spelad av Sin Min A i My Girlfriend Is A Nine-Tailed Fox
Kim Ju Won spelad av Hyeon Bin i Secret Garden
Song Sam Dong spelad av Kim Su Hyeon i Dream High
Cha Mu Won spelad av Kim Jae Jung i Protect The Boss
Cha Ji Heon spelad av Ji Seong i Protect The Boss.

Bästa quotes:


"Gay. G-Y-A, gay. OK? You don't understand gay?!" av Jin Xiu Yi i Hana Kimi.

"Sorry? That's for when you step on someones foot on the bus" av Jeon Jin Ho i Personal Taste.

"That writer wrote, 'Everyone who doesn't love is guilty.' That means that anyone who loves, no matter who they love is guiltless" av Jeremy i You're Beautiful.

"Do you like decorating trees? I hate it - I hate making a ruckus on anyone's birthday but my own. But... I thought you would like it. You only like things that I hate" av Kim Ju Won i Secret Garden.

"Prince Kasaba once said, 'Friends worry about each other with a smile. Lovers worry about each other with a frown.' Why is Mars frowning like that?" av Chen Momo i ToGetHer.


"You should worry about your insides getting uglier more than worrying about your face" av Takano Kyohei i The Perfect Girl Evolution.

"Nice men are ugly.
Handsome men are not nice.
Handsome, nice and unmarried men are useless.
Handsome, nice and unmarried rich men are not interested in us.
Handsome, nice unmarried, rich men who are interested in us are players.
Handsome, nice, unmarried, rich men who are interested in us and faithful are homosexuals.
Handsome, nice, rich men who are interested in us, faithful, straight and who would not lose interest in us even if we made the first move... those men must have problems" av Kim Sam Sun i My name is Kim Sam Sun.

The Painter Of The Wind

Postat 2011-09-20, 22:23:19 ● Asiatiska tv-serier 0 Kommentarer

Originaltitel: 바람의 화원 (baramui hwawon)
Genre: Drama/Historia/Romantik
Episoder: 20
Varje episods längd: 75 min
Utgivningsår: 2008
Land: Korea
I rollerna: Mun Geun Yeong, Park Sin Yang, Mun Chae Won m.fl.
Personlig poäng: 6/6

Painter Of The Wind OST - "Still Thinking Of You"

Denna historiska serie handlar om Sin Yun Bok, en talangfull konstnär som klär ut sig till en pojke för att kunna komma in på Dohwaseo (konstnärsakademin) och finna sanningen på hennes fars dödsfall. Genom hennes ofattbara talang uppmärksammas hon av den stora konstnären Kim Hong Do, varpå de skapar ett starkt band emellan som mästare och lärljunge.

Mun Geun Yeong fick ett stort erkännade för sitt agerande som huvudkaraktären Sin Yun Bok i denna serie, när hon vann Daesang (Grand Prize) år 2008 på SBS Drama Awards för just denna roll.


The Musical

Postat 2011-09-20, 16:42:07 ● Asiatiska tv-serier 0 Kommentarer


Originaltitel: 더 뮤지컬 (deo myujikeol)
Genre: Drama/Musik/Romantik
Episoder: 16
Varje episods längd: 70 min
Utgivningsår: 2011
Sändningstid: Fredagar 21.55-23.05 (2/8-16/12)
Land: Korea
I rollerna: Gu Hye Seon, Choe Daniel, Park Gi Ung m.fl.

The Musical OST - "You Sing" av Gilgu Bonggu

Det händer sällan att jag rekommenderar asiatiska tv-serier utan att de sänt färdigt alla episoder, men denna gång kan jag inte undgå det eftersom jag tycker att denna borde uppmärksammas. Hittills har serien sänt tre episoder, medan den fjärde kommer ut på fredag.

Serien är i alla fall en musikalisk drama som kretsar kring olika skådespelare och deras drömmar och kärlek. Allra främst kring Go Eun Bi, en kvinnlig läkarstudent, vars största dröm är att medverka i en musikal.


Pagemaster - den magiska resan

Postat 2011-09-20, 15:36:57 ● Filmarkiv 0 Kommentarer

Originaltitel: The Pagemaster
Regi: Pixote Hunt, Joe Johnston, Maurice Hunt
Genre: Animerat/Äventyr/Komedi
Speltid: 80 min
Utgivningsår: 1994
I rollerna: Macaulay Culkin, Christopher Lloyd, Whoopi Goldberg m.fl.
Personlig poäng: 5/6

The Pagemaster Soundtrack - "Whatever You Imagine" av Wendy Moten

När ett hemskt oväder inträffar tar den räddhågsne pojken Richard skydd i ett bibliotek. Där händer märkliga saker när han plötsligt förflyttas till en magisk värld och träffar på Pagemaster, böckernas herre. I denna magiska värld upplever han fantastiska äventyr från klassiska romaner.


RSS 2.0