Beastly

Postat 2011-04-12, 13:52:00 ● Allmänt 2 Kommentarer

Premiär: 4/3-2011 (USA)
Regi: Daniel Barnz
Genre: Drama/Fantasy/Romantik
Speltid: 86 min
I rollerna: Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen

För ungefär en månad sedan hade denna film premiär i USA. Tyvärr kommer vi i Sverige inte kunna få ta del av filmen på bio, utan den kommer släppas på DVD direkt. Jag förstår mycket väl varför, samtidigt som jag ändå blir lite besviken. Jag ser nämligen en stor potential för den här filmen, problemet ligger väl i att många av skådespelarna drar ned filmen lite. Men, jag vill ändå dela den med er för att jag faktiskt ändå ser den som fantastisk.

Filmen är i alla fall en moden version av "Skönheten och Odjuret" och handlar om en självisk tonårig kille som enbart bryr sig om sitt utseende. När han sedan nekar en tjej att vara hans dejt till skoldansen (som råkar vara en häxa), förvandlas han till ett hemskt monster. Den enda möjligheten för att bryta förtrollningen är att han måste få en tjej att falla för honom inom ett år. Hon måste bli kär i den han verkligen är.


Måndagsfavoriten: Hellcats

Postat 2011-04-11, 11:48:34 ● Tv-Serier 0 Kommentarer

Skapare: Kevin Murphy
Genre: Komedi/Drama
Episoder: Säsong 1, 22 episoder
Varje episods längd: 40 min
Tv-kanal: Kanal 5
Sändningsdatum: 13/3-2011 - 7/7-2011
Sändningstid: Söndagar 18.05
I rollerna: Alyson Michalka, Ashley Tisdale, Robbie Jones

Just nu på kanal 5 går den nya tv-serien Hellcats på söndagar kl. 18.05. Det är en ny ungdomserie som kretsar kring ett gäng tonåringar som vid sidan av sina studier tränar och tävlar i cheerleadinggruppen Hellcats. I huvudrollen möter vi Marti Perkins (Alyson Michalka) som nätt och jämt har finansierat sina juridikstudier till College med hjälp av olika hjälpprogram. När dessa sedan dras in måste hon därför hitta en ny väg att finansiera dem, hennes enda utväg blir att ansöka till skolans cheerleadinggrupp eftersom de fortfarande ger ut stipendier.

Psst! Du kan se de senaste avsnitten gratis på kanal5play HÄR. Ni som har spotify kan även lyssna på musik från serien HÄR.


Stage Beauty

Postat 2011-04-08, 16:06:22 ● Filmarkiv 0 Kommentarer


Regi: Richard Eyre
Genre: Drama
Speltid: 106 min
Utgivningsår: 2004
I rollerna: Claire Danes, Billy Crudup, Rupert Everett
Personlig poäng: 6/6

Igår kom jag över filmen Stage Beauty efter att jag rotat runt bland filmer med Claire Danes i huvudrollen. Ibland får jag sådana infall att jag måste se varenda film med en skådespelare, och just den här hade jag inte sett än. Men oj vad hon var fantastisk! Likaså Billy Crudup. Helt makalöst skådespeleri och jag älskade varenda minut av det. Verkligen en film jag rekommenderar alla att se. Inte bara för skådespeleriet, utan även för dess historiska odyssé.

Filmen utspelar sig i alla fall under 1600-talet, en tid när kvinnorollerna fortfarande spelades av män. Maria (Claire Danes) är en påklädare som rör upp saker och ting när hon intar teaterscenen spelandes Desedmona i Othello. I och med detta nya fenomen bestämmer kungen att alla kvinnoroller spelas av kvinnor. Ned Kynaston (Billy Crudup) som levt för att spela kvinna på scen, blir då plötsligt förbjuden sin plats. Vad ska då hända med honom?



Water for Elephants

Postat 2011-04-07, 14:57:00 ● Biopremiärer 0 Kommentarer


Premiär: 15/4-2011
Regi: Francis Lawrence
Genre: Drama
Speltid: 122 min
I rollerna: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz

I 30-talets USA slår Jacob (Robets Pattinson) följe med en cirkus efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han kärleken i cirkusens stjärna Marlena (Reese Witherspoon) men för att de ska kunna vara tillsammans måste de lämna det enda liv de känner till.


Sucker Punch

Postat 2011-04-06, 13:03:37 ● Biopremiärer 1 Kommentarer


Premiär: 8/4-2011
Regi: Zack Snyder
Genre: Action/Thriller/Fantasy
Speltid: 110 min
I rollerna: Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish

På fredag har Sucker Punch premiär på bio, med samma regissör bakom som Watchmen och 300. I den får vi följa en ung flicka som blir placerad på ett mentalsjukhus av sin styvfar, i vilken hon får veta att hon ska genomgå en lobotomi inom fem dagar. Hon försvinner därför in i en fantasivärld där hon och fyra andra medfångar bestämmer sig för att fly från mentalsjukhuset. Flyktvägen är fylld av våldsamma faror och det blir allt svårare att skilja mellan fantasi och verklighet.


The Prestige

Postat 2011-04-06, 02:23:38 ● Filmarkiv 0 Kommentarer


Regi: Christopher Nolan
Genre: Drama/Fantasy/Thriller
Speltid: 130 min
Utgivningsår: 2006
I rollerna: Hugh Jackman, Christian Bale, Scarlett Johansson
Personlig poäng: 4/6

I London i slutet av 1800-talet är Robert Angier (Hugh Jackman), hans fru Julia McCullough och vän Alfred Borden (Christian Bale) alla tillsammans assistenter till en magiker. När sedan Julia dör under en föreställning, anklagar Robert att Alfred ligger bakom hennes död. I den stunden blir de fiender och när de båda senare är kända magiker, saboterar de varandras föreställningar. Alfred lyckas sedan utföra ett trick som får en väldigt succé, i vilket Robert med alla medel försöker avslöja dess hemlighet.


Den oändliga historien

Postat 2011-04-05, 12:15:00 ● Filmarkiv 0 Kommentarer


Orginaltitel: The Neverending Story
Regi: Wolfgang Petersen
Genre: Fantasy/Äventyr/Familj
Speltid: 102 min
Utgivningsår: 1984
I rollerna: Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach
Personlig poäng: 6/6

Om man inte sett denna klassiker än, bör man göra det snarast. Det är en film jag varmt rekommenderar och som även har det finaste musikintrot framförd av Limahl.

Filmen är baserad på boken med samma namn skriven av den tyske författaren Michael Ende. Den handlar om Bastian som alltid blir attackerad av mobbare. Men en dag lyckas han smita ifrån dem och gömma sig i en bokhandel. Där möter han ägaren av butiken som visar honom en gammal sagobok, men varnar Bastian om att den kan vara farlig. Trots detta "lånar" han boken och börjar läsa den på skolans vindsvåning. Där dras han snabbt in i den mytiska världen Fantasia som desperat söker efter en hjälte som kan förhindra den från att förstöras.


Hopp

Postat 2011-04-05, 00:22:38 ● Biopremiärer 0 Kommentarer


Premiär:
1/4-2011
Orginaltitel: Hop
Regi: Tim Hill
Genre: Animerat/Familj/Komedi
Speltid: 95 min
I rollerna: James Marsden, Kaley Cuoco, Russel Brand m.fl.
Svenska röster: Nick Atkinson, Vanna Rosenberg, Andrés Esteche m.fl.

I fredags hade filmen Hopp premiär med samma regissör bakom som Alvin och Gänget. I filmen får vi möta påskharens tonårsson som är fast besluten att åka till Hollywood för att bli trummis i ett rock 'n' roll band. På vägen blir han dock påkörd av Fred (James Marsden), en arbetslös slöfock som därmed blir tvungen att ta hand om honom medan han återhämtar sig. Det är dock lättare sagt än gjort


Limitless

Postat 2011-04-03, 21:43:22 ● Biopremiärer 0 Kommentarer


Premiär: 29/4-2011
Regi: Neil Burger
Genre: Thriller
Speltid: 105 min
I rollerna: Bradley Cooper, Robert DeNiro m.fl.

Den 24 april slår biosalarna upp portarna för filmen Limitless. I den får vi följa copywritern Eddie Morra som upptäcker en topphemlig drog som ger honom övermänskliga förmågor. Allteftersom att hans förmågor förbättrar hans liv, försöker han också undersöka drogens mörka ursprung. Hack i häl följer honom en grupp mördare som bevakar varje steg han tar.


Sömnlös i Seattle

Postat 2011-04-03, 20:40:46 ● Filmarkiv 0 Kommentarer


Orginaltitel: Sleepless in Seattle
Regi: Nora Ephron
Genre: Komedi/Romantik/Drama
Speltid: 105 min
Utgivningsår: 1993
I rollerna: Tom Hanks, Meg Ryan m.fl.
Personlig poäng: 5/6

Jag är mycket för gamla nittiotalsfilmer, speciellt med Meg Ryan i huvudrollen. Hon råkar nämligen vara en av mina favoritskådespelerskor. Ni kommer säkerligen därför se mig lyfta fram många av hennes filmer i rampljuset.

I den här filmen får vi möta Sam (Tom Hanks), vars fru har gått bort. Han flyttar därför till Seattle med sin son Jonah för att komma på andra tankar. En kväll ringer sedan hans son till ett direktsänt radioprogram eftersom han önskar sig en ny mamma. Han vill ju förstås att hans pappa ska vara glad och han tror att en ny mamma kan vara lösningen. En av dem som hör detta inslag är journalisten Annie Reed (Meg Ryan) som blir rörd och vill väldigt gärna träffa denna ensamma man. Tyvärr är hon inte ensam om den saken, utan en stor skara kvinnor överröser Sam med brev, i vilket Jonah åtar sig uppgiften att hitta den rätta kvinnan som ska bli hans nya mamma och hans pappas fru.


Just Like Heaven

Postat 2011-04-03, 20:07:58 ● Filmarkiv 0 Kommentarer

Regi:
Mark Waters
Genre: Komedi/Romantik/Fantasy
Speltid: 95 min
Utgivningsår: 2005
I rollerna: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo m.fl.
Personlig poäng: 4/6

I helgen kom jag över att se Just Like Heaven. Jag kände att min brist på inflöde av film har minskat markant på sista tiden, så jag kände att jag verkligen behövde leta efter någon i filmarkivet. Sedan hittade jag den här, med Reese Witherspoon som en av huvudkaraktärerna. Hon har aldrig varit en personlig favorit för mig, men jag vet att hon är sådär sockersött rolig och fin i romcom-filmer, så jag hade ändå väldigt höga förväntningar.

Efter att jag sedan såg den kan jag faktiskt säga att den var riktigt rolig, med den rappa dialogen som förs mellan huvudkaraktärerna. Det som dock brister för mig är att personkemin huvudkaraktärerna emellan brister lite på sina ställen. Men för övrigt gillar jag den väldigt mycket. Gärna en film man ser med en god kopp te till.

Filmen börjar med att ta oss in i Elizabeths (Reese Witherspoon) hektiska liv. Hon är en ung doktor vars enda minut består av att arbeta. Av detta tillkommer en väldigt stor brist på romans i hennes liv, men just när hon är påväg till en blind-date är hon med om en allvarlig bilolycka. Tre månader senare möter vi David (Mark Ruffalo) som just då flyttar in i lägenheten som tillhört Elizabeth. Föga anar han i det ögonblicket vad som väntar honom härnäst. Elizabeths gestalt visar sig nämligen för honom i lägenheten och påstår att den är hennes. Det hon dock inte vet om är att hon faktiskt inte är en levande människa längre.



Lyssna gärna på låten Just Like Heaven framförd av The Cure som man får höra i filmen.

Om Film Du Vet

Postat 2011-04-03, 16:39:03 ● Allmänt 0 Kommentarer
Bild: We Heart It


Hej och välkommen till Film Du Vet. På den här bloggen kan ni läsa om en filmnörds stora intresse av film. Ni kommer att få läsa om bland annat film som är aktuell på bio och  även rekommendationer av lite äldre filmer i mitt personliga filmarkiv. Jag hoppas att ni kommer att trivas.

RSS 2.0