The Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 1

Postat 2011-11-15, 14:03:29 ● Biopremiärer 0 Kommentarer


Premiär: 16/11-2011
Regi: Bill Condon
Genre: Drama/Fantasy/Romantik
Speltid: 117 min
I rollerna: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

Filmen är den fjärde delen i berättelsen om Bella och Edwards omöjliga kärlek och tar plats när paret väntar ett barn. Detta barn äventyrar både varulvarna och vampyrerna på olika sätt, vilket ingen av dem kan tolerera.


49 days

Postat 2011-11-10, 02:01:16 ● Asiatiska tv-serier 0 Kommentarer


Originaltitel: 49일 (49 il)
Genre: Drama/Romantik/Fantasy
Episoder: 20
Varje episods längd: 70 min
Utgivningsår: 2011
Land: Korea
I rollerna: Nam Gyu Ri, Lee Yo Won, Jo Hyeon Jae m.fl.
Personlig poäng: 5/6

Park Bo Ram - "Always"

Shin Ji Hyun njöt av livet fullt ut eftersom hon snart skulle gifta sig med sin fästman, Kang Min Ho. Dessvärre faller hennes liv samman när hon plötsligt är med om en bilolycka och hamnar i koma. Hon ges en andra chans att leva av liemannen med ett villkor - hon måste finna tre människor som kan gråta genuina tårar för henne, och det inkluderar inte hennes familjemedlemmar. För att kunna göra detta lånar hon kroppen från Song Yi Kyung i 49 dagar.


Flower Boy Ramyun Shop

Postat 2011-11-07, 17:52:26 ● Asiatiska tv-serier 0 Kommentarer

Originaltitel: 꽃미남 라면가게 (kkotminam ramyeongage)
Genre: Romantik/Komedi
Episoder: 16
Varje episods längd: 45 min
Utgivningår: 2011
Sändningstid: Måndag och Tisdag 23.10-23.55 (31/10-20/12)
Land: Korea
I rollerna: Lee Cheong Ah, Jeong Ill Woo, Lee Ki Woo

Milk Tea - "Ramyun King"

När jag först läste om seriens handling sa den att den handlar om "snygga killar som driver en ramyun restaurang och som sen får uppleva olika händelser i vardagen". Två episoder in och jag kan dock inte påstå att jag sett ett uns av ramyun (om man bortser från huvudkaraktären Yang Eun Bi's pappas restaurang som jag gissar kommer vara DEN ramyun restraurangen senare). Som det ser ut nu handlar det snarare om en elev- och lärarrelation huvudkaraktärerna emellan, än vad trailern (se nedan) visar.

I serien får vi i alla fall följa den 25-åriga Yang Eun Bi som pluggar till att bli lärare. Under ett möte med en spåkvinna, drar hon ett tarotkort som berättar om att hon kommer möta sin själsfrände och bli kysst av denna. Eun Bi protesterar naturligtvis åt detta och säger att hon redan har en pojkvän, som snart kommer hem efter två år i armén. Hon blir dock dumpad av denna pojkvän och under konstiga omständigheter träffar hon sedan den snygge och flirtiga Cha Chi Su som hon tror är denne själsfrände. Hon misstar honom för att vara sex år äldre än hon själv och bjuder ut honom på dejt. I själva verket är Chi Su en gymnasieelev på skolan hon praktiserar på, vilket betyder att Eun Bi har gjort ett hemskt misstag. Ett misstag som hon under alla medel måste fixa för att inte riskera sin dröm om att bli lärare.



Ps. Flower Boy som är en del av seriens titel syftar på att det är en snygg kille. I korea säger man nämligen att en "flower boy" är just en snygg kille. Så rent översatt till svenska kan man säga att titeln "Flower Boy Ramyun Shop" är "Snygga killens nudelsoppe restaurang". Ds.

RSS 2.0